måndag 14 september 2009

Ny morgonrutin..

Då var det officiellt vinter då. Jo, för nu är det mörkt.
"Nej, men det är väl inte logiskt. Så kan man ju inte resonera."

Klart man kan! Här har du den logiska slutledningen:
På vintern är det mörkt på morgonen när man ska till jobbet. Gatlamporna är tända på morgonen. --- Imorse var det bäckmörkt när jag tog bussen till jobbet och lamporna var fortfarande tända när jag kom fram. Alltså är det vinter.

Vidare bevismaterial från idag omkring 5:45:
"Nästa: Thorildsplan."
Vadå Thorildsplan? Thorildsplan är ju utomhus - vi befinner oss ju i tunneln fortfarande. ... Aaah, nej det var bara mörkt ute.

Mörkt. Alltså vinter. Quod erat demonstrandum!


Jag har också börjat med en ny morgonrutin. Ja, om man nu kan kalla det en morgonrutin vet jag inte, dels för att det är efter att jag gått hemifrån, dels för att det numer sker före gryningen! -.- Men det är en tradition (tradition är nog inte heller rätt ord) som det verkar som om jag kommer kunna hålla hårdare än andra morgonrutiner.

Så här ser morgonen numer ut:
Klockan (läs: mobilen) ringer första gången 4:00. Omkring tio-kvart över trotsar jag morgonkylan utanför täcket och pallrar mig upp ur sängen. In i badrummet och tar en titt i spegeln. Ryggar tillbaka tills jag inser att spegelbilden var lika rädd för mig som jag för den, och vi skapar en tyst överenskommelse om att försöka göra det bästa åt saken och att inte kommentera varandras nunor.

Dusch och rakning lite efter behov (och till viss del beroende på om man får nå't varmvatten att duscha i, vilket jag faktiskt hade redan tjugo över fyra imorse). Frukost är också en så'n där sak som förhoppningsvis inträffar, men ligger brödet i frysen fortfarande får man gå hungrig (som idag).

Se'n närmar sig klockan snart fem. Dags att göra sig klar, göra ett tappert försök åt frisyren och ta sig ut i bäckmörkret. Förbereda sig mentalt för att gå in i ett kylrum (så slipper man chocken av att det är kallt på bussen, eftersom kroppen per default är inställd på att det borde vara varmt när man går in i en buss). Och se'n det som nu får räknas som morgonrutin - stänga det förbannade takfönstret!

(Ja, så mycket skitsnack lyckades jag klämma ner bara för att klaga på att busschauförerna inte kan se till att hålla fönstren stängda när det är 11 grader varmt ute.)

Inga kommentarer: