onsdag 29 juli 2009

Böcker och frisbeegolf och en tur till Skåne

Så vad har hänt den senaste tiden?
Har spenderat fyra dagar i Skåne där jag hälsade på en kompis i Landskrona. Var jättetrevligt! Hon hade två urmysiga hundar och en fin liten katt. Har inte varit där förut, men det kändes skönt att komma bort från Stockholm så man kunde känna att man verkligen hade lite semester, trots att Englands-resan inte blev av.


Fredagen den 17:e såg jag Harry Potter and the Half-blood Prince. Vad jag tyckte om filmen kan ni läsa på http://merlintyckertill.blogspot.com/

Det känns som om större delen av min fritid de senaste veckorna har gått åt till böcker och frisbeegolf. Har läst ut en duologi (ja, jag tror att det är ett ord på svenska också, och är det inte det gör det detsamma, för jag tänker använda det ändå) av Karen Miller, och nu för en liten stund se'n läste jag ut The Merlin Conspiracy.

Något att rekommendera?
The Innocent Mage och The Awakened Mage (som utgjorde duologin av Miller) kan absolut rekommenderas, men det var inte det bästa jag läst inom fantasy. (The Black Magician-trilogin av Trudi Canavan är klart bättre, till exempel.) Men som sagt, inte alls illa.

The Merlin Conspiracy däremot var skitskum och lite mer likt en saga än en vanlig fantasy-roman. Den började väl rätt okej, men blev se'n bara... ja skum. Påminner lite om hur drömmar kan vara och känns ungefär lika rörig som Alice i underlandet (i alla fall som jag minns filmen). Parallella världar, mysko komplikationer och konstiga människor och en del magiska varelser. Dessutom började jag efter ett tag störa mig på att meningarna var jättekorta, och många gånger kändes berättarstilen lite som om en 12-åring skulle ha skrivit boken (fast på korrekt engelska).

Nej, jag är glad att den var rätt kort (bara 460 sidor lite drygt och relativt stort radavstånd och text för att vara en pocket).

Nu tänkte jag nog dra mig tillbaka för idag. Kommer antagligen ha träningsvärk efter tre 18-hålsrundor frisbeegolf på Järvas bana tillsammans med min bror.

torsdag 9 juli 2009

Fastnat på hjärnan..

Jodå, saker och ting kan fastna där också, det är inte allt som ramlar rakt igenom.

Just nu är det nedanstående urklipp ur Corpse Bride.

~ (Vill man undvika att få ut någon dialog som avslöjar något alls av handlingen, rekommenderar jag att hoppa fram till 0:36 och börja där.) ~

Den har inte fastnat på hjärnan för att det är en fin del av filmen (för det är det, i och för sig) utan för musiken. Har älskat piano se'n lekisåldern, om inte ännu längre, och det här är så'n där musik som jag bara inte kan få nog av. Tyvärr hittar jag ingen officiell version som fortsätter utan det något störande avslutet.

Så biten jag lyssnar på om och om igen är 1:11 till 1:37.
MEN JAG VILL HA MER MER!!
(av samma och av samma fina ljudkvalité)




Vill ha hit mitt piano! (Men vet inte hur jag ska lyckas få plats med det bara.)

*suck*

onsdag 8 juli 2009

Merlin tycker till - recensionernas Mecka

När jag skrev lite kort om The Host igår kände jag att det kanske kunde vara lite kul att skriva lite recensioner om det man läst och även ta med filmer man sett. (Det vill säga, egentligen har jag väl haft den tanken en längre tid, men nu slog den rot på nytt.) Så det blev till slut så att jag skapade en till blogg ämnad för just detta:

Merlin tycker till har därmed skapats. *fanfarer och fyrverkerier*

Först ut fick bli Corpse Bride, där jag lånade lite bilder från Discshop.se. Och fler recensioner lär det nog bli inom kort, både filmer och böcker.


Det får räcka för stunden. Ha're bra!

tisdag 7 juli 2009

The Host - skum, men bra..

Så har jag då läst ut The Host. Den var skitskum i början, och de första 5-10 sidorna var jag nästan på väg att ge upp direkt. Efter kanske 20-30 sidor började jag tro att det fanns hopp.

Och lite på den vägen var det. Boken växte (kan man säga så på svenska? - blir ju inte samma sak som "it grows on you" men det är det jag menar i alla fall). Så småningom låg man och asgarvade stundvis, medan andra delar var så starka att man nästan fick tårar i ögonen.

Skulle jag då rekommendera den?
Absolut! Inte den bästa boken jag läst i mitt liv, men de senaste fyra åren har jag också läst ganska mycket (innan 2005 i stort sett ingenting, förvisso). Det är inte en typisk "jorden blir invaderade av utomjordingar" eller "jorden har exploderat och livet forstätter miljontals ljusår ut i rymden". Det första är förvisso en del av bokens handling, men den är väldigt speciell. Att försöka förklara vad den handlar om får den nog bara att låta som en riktigt dålig science-fiction-rulle, så jag borde väl inte ens försöka. Men Ni får helt enkelt lita på mig; det var en bra bok. :)


Nu blir det väl att kämpa sig vidare genom Darkspell som jag gjorde en paus i efter midsommar (vilket betyder att jag har läst två väldigt olika böcker à 600 sidor (drygt) på cirka två veckor). Får väl se om jag orkar komma igenom Darkspell, eller om jag hittar nå't nytt (igen) som stjäl min tid.

Ha're bra!

måndag 6 juli 2009

Skam den som ger sig

Igår ringde arbetsledningen i hopp om att de kunde lura mig till att sitta på receptionen på GM. (Och lättlurad som jag är, gick jag ju på den, förstås.) Till saken hör att jag inte suttit här på närmare ett år, eller nå't, så man kände sig ju lite ringrostig. Problemen började redan då jag skulle logga in på datorerna och fick höra av mig till arbetsledningen som artigt, men ointresserat dirigerade mig vidare till herr AC som fick hjälpa till. (Ville ju inte ringa och väcka stackars J så tidigt på morgonen om hon nu är sjuk.)

Men det löste sig. Se'n kom det där med postsorteringen. Efter att ha varit borta härifrån såpass länge är det väl bara att hoppas att högst hälften av allting hamnat i fel fack, men än har ingen kommit ner och beklagat sig.

Att däremot försöka få iväg ett kuvert med FedEx visade sig klart mycket mer besvärligt. Först hittade jag inte kundnumret. Sedan nollställde sig blanketten (jag internet-blanketten, förstås). Och inte bara en gång, utan säkert fyra-fem gånger. När jag se'n försökte ringa FedEx gick det bara fram en massa toner. Så det var bara att fortsätta kämpa. Efter kanske en 5-10 försök kom jag fram (efter typ två signaler). Jag förklade vad jag ville göra och vilket problem jag hade. Just som han förstått vad problemet var sa han nå't i stil med "jaha, men då gör du så att..."

Där dog luren.

Kul!
(Tror det är glapp i batteriet, så den startar om.)

Provar att ringa från den fasta luren istället.
Bara signaler.
Ringer igen.
Och igen. Och igen. Och igen, och igen och igenochigenochigen.

Bara signaler.

Efter ett otal försök senare kommer jag till slut fram, lyckas beställa ett bud och skiter fullständigt i den förbannade internetblanketten. (Jag meddelar också att det var svårt att komma fram, varpå jag får svaret "jo, vi har haft lite problem med våra telefoner idag" - NÄHE?! - och en ursäkt för det hela.)


Visst är det bekvämt att vara beroende av all denna icke-fungerande teknologi! (Nu ska ni inte tro att jag har något emot utveckling, men när det bara strular leder det till fullständig frustration och svåremotståndliga impulser som att kasta skiten i väggen.)

Nåja, nu tänkte jag läsa vidare i The Host. (Den har gått från riktigt skum till riktigt bra; låg och asgarvade i sängen igår kväll innan jag släckte lampan.)

lördag 4 juli 2009

Ny adress..

Morkvadimmur lät lite för mörkt, som sagt. Hade jag tänkt på att sätta dit ett par siffror från början, hade den här addressen nog varit gällande från början. Men, men.. Det gick ju att lösa i alla fall, och det enda som behöver ändras för er del är att ni tar bort den gamla addressen (vare sig det är ett bokmärke eller inpräntat i minnet) och ersätter med det här. Allting är kopierat från den gamla addressen (det vill säga layout, inlägg, kommentarer och sidpanel med dess innehåll.. till och med besöks-räknaren).

Men det är alltså här bloggen kommer fortsätta, även om jag inte kommer radera den andra förrän informationen gått ut till alla..

Ha're bra!

fredag 3 juli 2009

Udda folkslag

Det finns åtminstone tre folkslag som jag inte kan begripa mig på.

Först ut är Löparna.
Visst, det är i alla fall hälsosamt, antar jag.. Men att ge sig ut och springa en runda klockan sex på morgonen innan man drar till jobbet, även om det råkar vara spöregn, tycker jag låter lite väl extremt.

Lite smågalet.

Se'n har vi ett folkslag som är desto värre: Golfarna.
En golfare bryr sig än mindre om väder och vind. Det kan spöregna hur mycket det vill - då tar man bara med sig ett gigantiskt paraply som får ett cirkustält att se ut som ett litet drinkparaply. För visst fan ska man promenera omkring i sina tjusiga golfskor på en dyblöt gräsmatta i timtal med ett golfset de spenderat tusentals kronor på. Eller kanske rentav bara stå på en driving range och bli minst lika blöt, bara för att träna utslag!

Galet!

Sist men inte minst har vi det mest galna folkslaget på jorden: RÖKARNA!
Det må vara spöregn och snöstorm, orkan, hagla isbitar stora som tennisbollar, eller en kombination av alltihop. Men blir man röksugen så bara MÅSTE man ut och röka!
- "Nej för helvete, gå inte ut, du kan bli träffad av träd som rycks med i orkanvindarna!"
- "Jo, jag vet, men jag har inte tagit en cigg på säkert en halvtimme."
- "Du kommer dö!!"
- "Jo, jag vet, det står så på paketen, men jag får ta den risken. Måste fan ha en cigg.. Är det nå'n som kan låna mig en tändare?"

(Dessutom kostar det en massa onödiga pengar utan att egentligen tillföra något man faktiskt behöver.)

Helt galet!

Kommer aldrig begripa mig på det där, men folk är ju som de är...


Dags att jobba vidare...
Ha're bra!

Höjden av ineffektivitet?

Funderar på om man borde utbilda sig till vägarbetare. Inte för att jag har några intentioner att jobba med vägarbeten, men för att försöka hitta någon form av acceptans till den extrema ineffektiviteten man ser vid vägarbeten.

Ett par exempel:
Här utanför jobbet har de grävt bort en tidigare parkering med syftet att de ska bredda vägen, vad jag förstått. Parkeringen försvann rätt fort och ersattes med grusliknande beläggning. Så småningom kom de och grävde en tio meter lång och 3-4 meter bred grop och spärrar även av så att man omöjligen kan parkera framför gropen. Någon eller några veckor senare dumpar man lite betongblock med järnstänger i gropen. Sedan låter man det stå så, och inte en arbetare syns till på några veckor. Järnstängerna hinner få en fin och jämn rostbeläggning och se'n ser man nå'n gång ibland till nå'n som gräver lite, flyttare lite sand, men det händer inget mer.

Så man kommer hit, demolerar parkeringsplatsen, gräver en fet djävla grop, och se'n lämnar man skiten. Låter bra det här... (Nu ser jag visserligen, bara därför, att det åker lite lastbilar och en grävmaskin utanför, men jag kan inte se att de gör något alls... och nu försvann de igen.)


Ett annat exempel är Lidingöbron. Förra sommaren höll de två-tre av de sex körfälten avspärrade för reparation. Varje gång jag passerade, oavsett om det var morgon eller kväll, såg jag inte skymten av någon arbetare. Överhuvudtaget gick det hela extremt långsamt, och jag såg i stort sett ingen förändring från dag till dag eller ens vecka till vecka.

Men till slut fick de klart skiten, ny fin asfalt och så vidare.
I år är det samma sak igen. Jag vet inte vad de gör, men jag är övertygad om att åtminstone påfarten till Lidingöbron fixades redan förra året, och den är nu demolerad på nytt. Och återigen - jag har inte sett en enda arbetare där vare sig det är tidig morgon (typ halv sex på väg till jobbet), mitt på da'n (på väg in till sta'n en ledig dag) eller på kvällen (på väg hem från sta'n eller jobbet).

Och det händer ingenting!!

Vad fan sysslar de med?

Blir helt galen på att de bara spärrar av hälften av en bro och se'n skiter i det.


Enligt min åsikt (som alltså inte kan hävda att den har någon yrkestubildad bakgrund inom ämnet) är att gatuarbetare är den mest ineffektiva typen av arbetare i världen. Till och med jag (som läser böcker eller ser hela animeserier på Youtube på jobbet) känner att jag är mer effektiv.

Kanske borde ha en utbildning som krävs för gatuarbete, så att jag får svar på vad det är som pågår här...

torsdag 2 juli 2009

Nytt personbästa i alla fall..

Var i Haninge och spelade frisbeegolf med mina två bröder och den enes flickvän idag. Gick faktiskt helt okej. Helt nöjd är man kanske aldrig, men när man slår sitt personbästa med fyra kast (och därmed också min brors rekord med ett) och slutade på 73 kast, kan jag ju inte påstå att jag är missnöjd. (Min andra bror brukar inte spela så mycket, så han spelar bara mot sitt eget personbästa, vilket väl är så man ska göra egentligen..)

Men det var varmt idag! Helt galet! Solen var i och för sig inte uppe hela tiden, men det gjorde inte saken mycket bättre ändå.. Nåja, hellre en varm sommar än en kall sommar. (Vi har redan haft en kall försommar, så det räcker så!)

Nu är det nog läggdags - klockan står på 4:20 imorgon bitti, och några timmar sömn skulle nog inte skada.

Ha're bra!

onsdag 1 juli 2009

Flera filmer fick fylla fritiden

Fick hem en massa filmer från Discshop idag. Passade på nu när de har sommarrea, så det blev 6 nya Blueray-filmer och två DVD. Den ena DVDn var mest för nostalgins skull: Dunderklumpen. Den andra - Håll Käft - är en fransk komedi med Jean Reno och säkert inge' vidare, men för 29 kronor tyckte jag det kunde vara värt en chansning.

Så idag blev det lite privat filmvisning. Serenity, Déjà Vu och Wanted blev det (nej, inte på rad). Déjà Vu var tankeväckande och lite originell "ändra det förflutna"-film. Serenity däremot var väl ingen höjdare, trots 8/10 i betyg (efter 93000 röster) på imdb. Men den fick väl duga den också.

Mellan filmerna var jag iväg till Haninges frisbeegolfbana med min bror, men det gick värdelöst för båda två, och när vi ansåg att det började bli för mycket mygg (ONDSKA!!) kände vi att det var lika bra att åka hem.

När jag passerade Centralen på vägen hem gick jag in på Pocket Shop och köpte The Host (se not till höger.) Verkar skitskum, men hoppas att den kommer igång om ett tag.

När jag kom hem såg jag Wanted med Morgan Freeman, Angelina Jolie med flera. Den var klart överdriven, men ganska häftigt gjord. Lite Matrix-känsla med återkommande extrem slow motion, kulor som krockar med varandra eller skruvas runt hinder. Som sagt, överdriven, och en typisk film som "killar gillar", men den var faktiskt lite cool. :)

Corpse Bride hade jag redan sett, så jag såg den inte nu, men kände att jag ville ha den ändå och den gör sig dessutom väldig bra på Blueray med högupplöst bild. (Den är lite gullig, och andas Tim Burton rakt igenom.) Lady Vengence och The Pristige sparar jag till en annan gång, och hoppas att de är bra.


Ja, det var väl min dag. Film, film, frisbeegolf, läsa lite bok på vägen hem, mer film.