tisdag 30 november 2010

Snökaos?

Hur kommer det sig att vi varje år pratar om snökaos? Har vi nå'nsin haft snö (annat än så'n som smälter samma millisekund som den landar) utan att vi pratat om snökaos?

Vafan, det är snö!
Vi får det varje år!
Varför är folk förvånade?

Ja, när det är snö på marken är det halt. Borde folk inte begripit det efter alla dessa år? Men folk är ju idioter, så de är lika förvånade varje gång.

Men snökaos? Jag stör mig verkligen på det. Vill ni se snökaos? Prova den här:


Känner du att du har fått lite snö på din bil som du måste borsta bort? Bu. Hu.





Snökaos?
Det är snö, och vi bor i Sverige.

Live with it!

lördag 27 november 2010

Nyttigt värre!

Var iväg och såg Harry Potter and the Deathly Hallows (del 1) igår. Riktigt bra och följer förstås boken klart mycket bättre än övriga filmer, eftersom de helt enkelt har kunnat lägga ner dubbelt så mycket tid på filmen, genom att göra två filmer av sjunde och sista boken. Jag har förvisso bara läst boken två gånger och det var ett par-tre år se'n jag läste den senast, men jag kan inte säga att det var något särskilt jag tycker att de missade totalt, eller som de förändrade till det katastrofala.

Så kort sagt, mycket bra! Jag stör mig förstås fortfarande på att alla death eaters flyger runt i svarta rökmoln, för det gör de fan inte i böckerna, men i övrigt har jag inte mycket att klaga på. Framför allt tycker jag att de avslutade delen på ett alldeles förträffligt sätt, men mer säger jag förstås inte. (Finns ju fortfarande en del som inte har läst böckerna.)




Idag har jag varit nyttig och ätit massvis med grönsaker, kolhydrater och kalcium och så'nt där som är bra för kroppen. Har stoppat i mig bönor, betor och mjölk i första hand... ja nästan bara, faktiskt.

Choklad är nyttigt. ..
Det är gjort på kakaobönor (bönor är nyttiga grönsaker), sockerbetor (betor är också grönsaker) och mjölk (som vi alla vet ger starka ben) bland annat, och så håller det hungern borta också. Dessutom är det ju så kompakt och lätt att ha med sig.. Perfekt!

(Till detta har jag druckit lite Coca Cola i måttliga mängder.)



Anledningen är att jag inte hade någonting liknande frukost hemma (på grund av att jag har missat att handla), på jobbet finns det ingen frys/frysfack så frysrätten jag hade hemma skulle inte gjort sig nå' vidare som lunch, och jag glömde stoppa ner en tacopaj som annars hade gjort sig okej även efter att ha tinats upp i kylen. Och mina Digestive-kex ligger i skåpet på en annan arbetsplats där jag kommer vara igen nästa vecka.

Men en 170 gram choklad är väl inte fy skam det heller? (Fast det blir väl något annat till middag och till morgondagen - kan ju inte vara lika nyttig varje dag.)


Ha're bra!

fredag 26 november 2010

Pendla med idioter

Tjo, idag är det 6-7 minusgrader. Alldeles för varmt för SL, så takfönstret på bussen var förstås öppet som vanligt (jag drog såklart igen det, min vana trogen).

Har egentligen inte så mycket att säga om dagen, annat än att jag har varit förbi SF och hämtat ut biljetterna till Harry Potter ikväll. Nåja, jag var först förbi SF-bokhandeln (blanda nu inte ihop SF som i Svensk Filmindustri med Science-Fictionbokhandeln bara för att båda förkortas "SF") och köpte bok 4-6 i "The Dresden Files" samt en ny World of Warcraftbok som just kommit ut. (Warcraft-böckerna blir inte sämre bara för att man slutat spela WoW..)



Se'n begriper jag inte varför folk är så dumma i huv'et! Står man på perongen och en halv miljon personer (en smärre överdrift, live with it) ska försöka gå av tunnelbanan/pendeltåget, borde väl varje människa med fler än 3 hjärnceller begripa att det går fan så mycket smidigare om man inte står precis framför dörrarna när de öppnas. På pendeltåget är det klart värst. Dörrarna är såpass breda att man lätt kan gå två stycken i bredd igenom dem, men folkmassan som står precis utanför dem gör det så trångt att inte ens en person får rum utan att pressa sig igenom. Och se'n blir de chockade och tittar surt om de utpasserande stöter till en axel i sitt försök att tränga sig förbi folkmassan. Man får ju lust att klämma till lite extra med axeln när det står en mur av fårskallar utanför dörrarna, men man är ju artig svensk och låter förstås bli.. mer eller mindre i alla fall. Nästan synd att man har lite självkontroll ibland.


Folk är idioter!

tisdag 23 november 2010

Katter...

Sitter på jobbet och läser bok två i "The Dresden Files" av Jim Butcher. Tänkte citera en bit som på ett suveränt sätt beskriver hur det är att ha katt. Harry Dresden har en katt han kallar Mister.

(Här beskrivs hur han hittade katten.)
"I found him in a dumpster one day when he was a kitten and he promptly adopted me. Despite my struggles, Mister had been an understanding soul, and I eventually came to realize that I was a part of his little family, and by his gracious consent was allowed to remain in his apartment. Cats. Go figure."

Beskrivningen av hur katten adopterar honom, inte tvärtom, och hur Harry Dresden fick bo kvar i kattens lägenhet (trots att Dresden förstås bodde där långt innan han hittade katten) är rätt talande. Om man har eller någonsin har haft katt, känner man nog igen sig lite. Katter är alltid lite "Master of the house", i alla fall uppför de sig oftast så.


Nej, nu ska jag läsa vidare. (Jobbar hårt här som vanligt.)

tisdag 16 november 2010

It's alive!

IT'S ALIVE! IT'S ALIIIHAHAHA[insert evil laugh here]IVE!!
(Citat ur Frankenstein's Monster: Check!)

Så vad händer här? Bloggen dog och se'n återupplivades den av någon galen vetenskapsman? Tja, close enough, antar jag. Får se om jag kan lyckas hålla den vid liv den här gången...


Så vad ska man säga om de senaste... nästan elva månaderna som har passerat se'n jag sist skrev. Vad har jag haft för mig och så vidare?

Ja, jag har väl gjort det jag alltid gjort.. Gått runt och stört mig på att världen är full av idioter, slappat, jobbat, sovit för lite, irriterat mig på att SL lämnar bussfönster och tunnelbanedörrar öppna trots kallt väder, läst en massa böcker och köpt alldeles för mycket filmer från Discshop.

Se'n har det förstås skett lite saker i privatlivet, men då den här bloggen hitintills har hållit sig ganska anonym låter jag det förbli just det: privat. (Men som ledtråd har jag bytt ordval under bokstaven "s" i min info om mig själv.) Jag har också lyckats komma ur ett icke-fysiskt beroende, vilket har lett till att jag spenderar klart mycket mindre tid framför datorn hemma (ibland kan det gå dagar innan jag alls startar upp den).



Ja, det finns säkert massor med saker jag skulle kunna berätta, men det får räcka med en kort sammanfattning för den här gången. Just idag har jag inte mycket att säga. Sitter och jobbar och tycker att citatet "Working hard or hardly working" passar ypperligt bra in för stunden.


Ha're bra!