onsdag 23 december 2009

En del traditioner består..

Imorse tänkte jag att jag att jag skulle kolla en sak på datorn innan jag åkte till jobbet, så jag fixade en macka och satte mig vid datorn. När klockan rindge 5:08 var jag rätt överens om att det var tid och gå, så strax därpå stängde jag ner datorn, fixade mig i ordning, packade ner dagens frysrätt i väskan, tog på mig vinterskorna och gick till bussen. När klockan ringde 5:16 var jag nästan framme.

Men för att inte bryta alla morgonrutiner, drog jag igen takfönstret på bussen i alla fall.

Imorgon är jag i alla fall ledig, så till dess:

God Jul!

fredag 18 december 2009

Glögg och högfrekvent irritationsmoment

Teorin stämmer: vinterskor är varmare än sommarskor.

Igår var det såpass mycket snö ute att jag faktiskt drog på mig vinterkängorna. Jag hade ett viktigt ärende som inte kunde dröja längre - glöggen var slut! Så det fick bli en tur till Systembolaget. Lämnade se'n med 6 flaskor av Blossas vinglögg (räcker nog ända fram till julafton) och en box vin (ett vin som i mitt tycke smakade lite väl mycket alkohol, men det var ändå godkänt och med rätt mat kan det nog smaka riktigt bra).


Men nå'n glögg kan man ju inte dricka förrän man kommer hem igen. Just nu sitter man här bland ett flertal datorer, varav en av dem idag har fått för sig att tjuta med ett mycket högfrekvent och störande ljud (kanske runt 14000 Hz typ?) som jag blir fullständigt galen på. Vi provade att stänga ner datorn och båda mina kollegor tyckte att "Nu är ljudet borta" men det var det fan inte alls. Inte förrän man drog ut sladden försvann ljudhelvetet. Problemet är att den datorn måste vara igång (dygnet runt, dessutom) och så fort jag satte in sladden i datorn igen, kom ljudet tillbaka.

Så nu sitter man här med hörlurar i öronen (ingen musik, bara plug-ins för att åtminstone dämpa pipet). Det räcker inte helt, men det blir i alla fall liiite mer uthärdligt.


Nog för nu.

tisdag 15 december 2009

Erfarenheter och iaktagelser

"Erfarenhet är det som gör att du känner
igen ett misstag när du gör det på nytt."
Ett av mina favoritcitat, men jag minns inte vem som sa det. Oavsett passar det ganska bra in på min morgon. Jag hade nämligen lite tid över, och tänkte att jag kunde utnyttja den till att kolla en sak på datorn. Skulle ju inte ta så lång tid, så...

Alarmet går igång 5:00. (Redan? Jaja, det finns gott om tid kvar.)
Snoozeen påminner igen 5:08. (Oj då, dags att stänga av datorn och göra sig klar... ... snart.)
Strax därpå tar jag en titt på klockan på datorn. Opz, 5:15. Då blir det bråttom igen.

Stänger ner datorn, släcker lampan i rummet. Väskan är redan packad, håret ligger redan i något som med lite god vilja skulle kunna liknas vid en frisyr. Borsta tänderna - jodå, det ska man väl hinna med... lite grann. Skor? Tar en titt på, inte vinterskorna, utan höst- och vårskorna som jag inte använt under hösten... Och tar på mig sommarskorna. Slänger på mig jackan - vet att nycklar och plånbok ligger i den, så det behöver jag inte kolla. Upp med hissen och låser dörren samtidigt. Ha, 5:17 - en hel minut bättre än igår! Opz, klart mycker mer snö ute idag. Skulle kanske tagit andra skor. Skyndar bort till bussen och hinner med lite mariginal.

Tur att man inte behövde stressa idag heller.



Intressant iakttagelse:
Visste ni att när snö smälter så blir det till vatten? Jo, jag lovar! Så när man går runt med lågskor i snön, och skorna är klart varmare än 0 grader enligt herr Celcius, så är risken rätt stor att man blir blöt om fötterna. Kan vara nå't att tänka på...

Nog för mig.

måndag 14 december 2009

En upptäckt!

Lustigt..
När man känner att man har lite tid över på morgonen och bara tänker kolla en sak på datorn, tar det lätt betydligt mycket mer tid än man beräknat. Jag skulle ju bara kolla en sak. 5-10 minuter max, längre kan det ju inte ta. Ska ju iväg snart. Mmm, eller hur. När telefonen ringer 8 minuter över är det en signal som säger "Du har väl gjort dig klar nu, borstat tänderna och så, för nu bör du sätta på dig kläderna om du ska slippa springa till bussen". När den se'n ringer igen 16 över betyder det "Nu bör du vara utanför porten, eller i värsta fall i hissen på vägen ner, åtminstone". (Bussen går 18 över.)

Klockan blir fem.
(Jo, jag vet, jag ska göra mig klar. Ska bara kolla lite till, jag har tid än.)

Klockan blir 8 över.
(Ja, ja, alldeles strax. Nå'n minut hit eller dit..)

Klockan blir 16 över.
(Shit! *stänger av datorn* SHIT!! Måste göra nå'nting åt frisyren! *slänger ner dagens lunch och förberedd frukost i väskan, rusar in i badrummet, kladdar lite gojs i håret* Får fan duga. *kollar jackan* Nycklar och plånbok. Bra! *drar på mig jackan, slänger upp ytterdörren, trycker upp hissen och låser dörren* Skynda dig ditt sega helvete! (Kommer missa bussen, kommer missa bussen..) Vad är klockan? 18 över?! Sheisse, den har säkert redan gått... *springer ut ur porten* Great, det är snö ute, så det är halt också!

Men bussen valde en bra dag att vara lite sen, så jag hann med den, trots att jag kom dit typ 19-20 över. Tur att man planerade morgonen ordentligt, så man slapp stressa, i alla fall... -.-



Se'n har jag gjort en upptäckt!
Det är faktiskt skillnad på sommarskor och vinterskor! Jo, det är sant! Bland annat verkar det vara så att sommarskor inte är lika varma som vinterskor. Se'n verkar det också som att skor med en sula som i framkanten är typ 2 millimeter (som på de jag köpte före midsommar och har använt se'n dess) kanske inte är helt optimala när det börjar bli lite snö ute. Vidare tycks en blank sula (som den på dessa skor) vara något halare när det blir snö ute, jämfört med den man finner på en rejäl vinterkänga. Inte för att det har fått mig att dra på mig vinterskorna än, men det var ju en intressant upptäckt i alla fall...

Nog för den här gången.

fredag 4 december 2009

Våga vägra kändishysteri

Jag har nämnt det förut, jag vet, men det är fan värt att nämnas igen. (Tänkte nu närmast inte på det faktum att folk är idioter, men det ligger med nå'nstans ändå.)

Nej, det var återigen kändishysterin jag störde mig på. Ni som läser Metro eller vilken annan tidning som helst (Kalle Anka & C:O kanske undantaget) har säkert hört om skvallret med Tiger Woods som påstås ha varit otrogen och bla bla... Så varför tar jag upp så'nt här skvaller? Jo, för att visa hur förbannat dumt det är!

För att ta uppgifterna kortfattat från dagens Metro (som mer och mer börjar likna skvallerblaskor som Expressen och Aftonbladet, som i sin tur börjar likna Se&Hör och liknande skit som folk köper).

25 november publicerar The National Enquirerer obekräftade uppgifter att Tiger Woods skulle haft en affär med Rachel Uchitel. OBEKRÄFTADE uppgifter. (Varför man skulle hänga ut någon annans privatliv kan jag omöjligen begripa, och har man då inte ens fakta ska man verkligen inte lägga sig i, i min mening.)

27 november krockar Woods med en brandpost och ett träd. Hans fru ska enligt honom själv varit där för att hjälpa honom ut, inte jagat honom med en golfklubba, men vad han själv påstår skiter ju pressen i. Det påstås också (återigen av utomstående källor) att kraschen föregicks av ett stort bråk på grund av den påstådda otroheten. (Så om det nu var så att han faktiskt inte hade varit otrogen och bråket i fråga var riktigt, har tidningen just orsakat en krock av en bil för en halv miljon och skapat osämja i familjen.)

29 november: Rachekl Uchitel förnekar bestämt affären med Woods. (Alltså borde det vara klart där, eller?)

2 december: Servitrisen Jaimee Grubbs [som får för sig att man kan bli känd på skvaller] säger att hon haft ett förhållande med golfaren och publicerar ett meddelande, som påstås vara från Tiger Woods, från sitt mobilsvar och säger också att de skulle ha träffats för att ha sex minst 20 gånger.

Kort därpå påstås det också att Woods haft ihop det med Kalika Moquin (klubbchef i Las Vegas). Dagen därpå förnekar hon affären till USmagazine.com, men "trovärdiga källor insisterar på at hon mörkar". (Med andra ord så vill folk skapa besvär för andra.)

Tiger Woods har på sin hemsida den 2 december skrivit ett meddelande där han säger "Jag har svikit min familj och ångrar de här överträdelserna av hela mitt hjärta" men det framgår ingenstans vad han skulle ha gjort. Metro tar också med att Woods på hemsidan säger att han ska sträva efter att bli en bättre person och den make och pappa hans familj förtjänar.


Vad jag tycker är lite intressant efter är vad de inte tar med av hans uttalande (2 december) på hemsidan. Hans uttalande om kraschen kan ni läsa om här (29 november). Låt oss citera lite.

29 november:
"This is a private matter and I want to keep it that way.
Although I understand there is curiosity, the many false,
unfounded and malicious rumors that are currently circulating
about my family and me are irresponsible."

2 december:
"Although I am a well-known person and have made my career
as a professional athlete, I have been dismayed to realize the full
extent of what tabloid scrutiny really means. For the last week,
my family and I have been hounded to expose intimate details
of our personal lives."

"Personal sins should not require press releases and problems
within a family shouldn't have to mean public confessions."

"But no matter how intense curiosity about public figures can be,
there is an important and deep principle at stake which is the
right to some simple, human measure of privacy. I realize there
are some who don't share my view on that."

Nej, det skulle ju kännas djävligt dumt för en tidning som skvallrar om någons privatliv att se'n ta med att han tycker att man ska ge fan i att lägga sig i det som är hans privatliv.


Visst vore det fan så mycket trevligare om privatpersoner kunde totaldissa allt djävla skvaller som tas med, och bojkotta tidningar som bara bygger på den skiten. Vad sägs om att visa lite respekt för folks privatliv. Hur skulle du känna dig om du hängdes ut i pressen över hela världen när det handlade om något som bara angick dig och din familj?

Tänk ett steg längre.


Folk är idioter...