tisdag 3 november 2009

"Nyheter" och skvaller..

Folk är idioter.
Vi börjar så, för det är lika sant som alltid, och det sammanfattar rätt mycket.

Så vad är det den här gången?
Ja, återigen stör jag mig på vad som räknas som nyheter. I dagens Metro rapporteras om ett nyhetsankare som har åkt dit för rattfylla. För det är ju en fet djävla nyhet, eller hur? Speciellt med tanke på omständigheterna: han hade festat med kompisar och da'n därpå (efter sex timmars sömn) körde han bil i tron att han var nykter men visade sig vid en rutinkontroll ha 0,4 promille alkohol i blodet (i USA ligger gränsen för rattfylla på 0,5 för övrigt, såvida det inte har ändrats).

Så inte så förbannat mycket, det var dagen efter och bara en vanlig människa som åkte dit för rattfylla. Men han är ju en "känd TV-profil", så plötsligt blev det en förstasidesnyhet!

Och?!
Vi kan lika gärna skriva nyheter om "Kalle Andersson i Eskilstuna - helt vanlig medelsvensson och inte mer känd än du och jag eller din mosters halvbrors kusins brylling - som åkte dit för rattfylla efter att ha festat med kompisar och kört rattfull da'n därpå."

Och du skulle säga: "Vem faan bryr sig om ett okänt djävla pucko som kör rattfull?"

Ingen!
Och det är hela poängen! Om vi inte bryr oss om okända Kalle Andersson i Eskilstuna, varför bry sig om en "känd TV-profil" då? Den ena är en människa och den andra är, hör och häpna, en människa han också!



Samma sak gäller för allt jäkla skvaller om kändisar som strular runt och super sig fulla. Vem bryr sig om ifall Robert Pattinson i hemlighet dejtar Kristen Stewert eller inte (trots att det är omöjligt om man är på andra sidan kontinenten) eller ifall Linda Rosing ångrar sina plastikoperationer (bara för att nämna ett par "nyheter" på Aftonbladet.se - var inte svårt att hitta nå't skräpskvaller som talande exempel genom att gå in där).

Låt folk få vara ifred! Sköt ditt och skit i andras, såvida du inte tillhör deras närhet och faktiskt har orsak att bry dig om dem!



Blir så förbannat trött på media och än mer på det faktum att skvaller säljer, eftersom det betyder att större delen av världen är idioter som får för sig att de får ut något av att läsa allt djävla kändisskvaller.


Nej, nog med gnäll för den här gången.

Ha're bra.

2 kommentarer:

matilda sa...

Ja, men du har ju själv konstaterat att folk är idioter, vilket då infattar "större delen av världen". Så varför ha så stora förväntningar?
Förväntar man sig inget av folk blir man inte heller besviken.
Ett alltför användbart förhållningssätt^^

Unknown sa...

Håller med dej fullständigt för en gångs skull!
Tacka vetja rejäla artiklar/notiser om ämnen som har BETYDELSE & som BERÖR!
Mera Anna Anka i media!

:) :) :)