tisdag 20 augusti 2013

Oväntat

Hur gick det här till egentligen?!
Hade du för en vecka se'n frågat mig om jag var intresserad av att hänga med och prova på, hade jag nog svarat något i stil med "nja, det där är nog inget för mig" och hade du frågat om jag ville börja, hade det nog blivit en tydligare "nej, jag är verkligen helt värdelös på allt så'nt där, så skulle inte tro det".

Till en början var det nog för att du länkade till sidan. Hade det varit någon annan, hade jag med största sannolikhet bläddrat förbi den utan att ens tänka tanken. Men nu jag gick in på sidan. Började tänka lite på det. Fortfarande helt säker på att det inte var något mer än en tanke som bara inte flugit vidare än. Men länken dök upp en gång till på timelinen (fortfarande via dig) och tankarna började dra mig åt att det kanske skulle vara kul. Kanske skulle du vara där. Kanske skulle det här vara något som vi skulle ha som gemensamt intresse. Kanske skulle det leda till att man kunde hänga med på saker som jag tidigare skulle ha sagt resolut nej till på grund av att jag inte vågat...

Igår kväll började jag kolla lite på Youtube och se om det var superavancerat (försökte väl hitta en ursäkt för att ångra mig och säga nej) eller kanske nästan överkomligt. Där verkade det faktiskt inte helt omöjligt på nybörjarnivå. Jag kollade se'n vidare på lite avancerad nivå, och även om jag kanske inte skulle nå dit, så skulle nog även en mer "normal" nivå kunna vara riktigt kul!

När jag igår kväll bestämde mig för att prova i alla fall (och packade väskan) hade tankarna börjat gå åt mer förnuftigt håll, på så vis att jag inte tänkte på vad andra skulle tycka om det, att det inte var för någon särskild person, utan för vad det skulle ge mig. Jag skulle lära mig något som jag har velat kunna i många år (dansa - vals/wienervals är idag det enda jag klarar av) men på grund av att jag är "så dålig", har jag inte vågat mig på det.

Men jag packade i ordning en väska och ställde den framför dörren till köket, så att jag absolut inte skulle kunna glömma bort det hela på morgonen, men samtidigt inte snubbla på den på vägen till badrummet. (Jag tänder inte lamporna även om det är mörkt, om jag bara ska in i badrummet - jag hittar liksom dit ändå.) Imorse var jag nära på att avsiktligt lämna den, för "det är ju inte min grej, det här", men lät mig övertalas av den dåliga ursäkten.

Så jag fick med mig det jag skulle ha, och efter jobbet åkte jag dit. Jag provade på. Det var lite småsvårt, men kanske eventuellt överkomligt med lite träning. Och det var kul.


Efter en timmes prova på kunde man ställa lite frågor och anmäla sig till höstterminen. Jag ställde mig i kön för att anmäla mig. De förklarade att det oftast blev fullbokat ganska tidigt, men om man anmälde sig två och två, hamnade man före i kön. En tjej jag träffade i lokalen (haha, rätt kul att avsiktligt undvika att avslöja vad det hela handlar om i detta överdrivet utdragna blogginlägg) kom fram och undrade om vi skulle anmäla oss tillsammans för att vara säkra på att bli antagna. Glatt överraskad kunde jag inte annat än tacka ja; jag hade redan lekt med tanken att fråga henne innan, men inte gjort annat än gett en en ytterst kort och diskret pik om det.

Så vi skrev upp oss, jag konstaterade att vi fick ett bekräftelsemail och hälsade sedan "vi ses nästa vecka". Så 14 onsdagkvällar med start nästa vecka har vi bokat upp oss på. Det ska bli jättekul! :)


Jag ska börja dansa salsa.

torsdag 15 augusti 2013

3 timmar irritation senare..

Ett par-tre timmar låg Outlook nere, men jag lyckades se'n komma åt min email och det nya lösenordet till CDON.com. Jag kunde logga, byta lösenord (och skriva upp det nya!), ladda ner och installera de två programmen som tydligen behövdes (trots att det stod att det inte behövdes!) och kunde se'n ladda ner hela filmen.

Så jag fick se slutet, men jag fick stå ut med tre timmars grym irritation på att allting gick fel innan dess.

Nåväl. Så slutade den kvällen i alla fall. Jag har i alla fall ledigt resten av veckan.


Ha're bra!

onsdag 14 augusti 2013

Vilken djävla skitkväll!

Hyr en video-on-demand-film på CDON.com. Behövde förstås logga in, men hade glömt mitt lösenord, så får ett mail sänt till min hotmail för att kunna logga in med ett nytt lösenord. Funkar utmärkt.

Hyr filmen.
Tänkte att jag skulle ladda ner den (man har se'n 24 timmar på sig att titta på den) för att slippa riskera att programmet gnäller över att uppkopplingen skulle vara dålig, eller dylikt. Men nej, programmet påstår att jag har för lite plats på datorn och man kunde naturligtvis inte välja någon annan av mina fem hårddiskar, typ en som har MASSOR med plats ledigt. Nej, den vill använda min lilla C-disk, dvs en 120GB SSDdisk som är onödigt full för tillfället.

Ger upp. Börjar till slut streama filmen istället.

Funkar alldeles utmärkt.
I ungefär 1 timme och 5 minuter...

Då stannar filmen.

Efter en 10-15 sekunder fortsätter den några sekunder till, men pausar på nytt. Känns lite fånigt när man sitter på 100Mbit. Provar att visa ett klipp på Youtube, och konstaterar att min uppkoppling funkar bra. Försöker ladda ner filmen igen, men den gnäller fortfarande på utrymmet, trots att jag frigjort mer utrymme (den tar ingen notis om detta, och anser fortfarande att jag bara har 2,5GB ledigt, när jag har omkring 7GB ledigt). Hittar ett program jag inte känner till - Microsoft Silverlight - som tar 2.5GB av min C-disk. Googlar på det, och tycker inte det verkar vara något jag har nytta av eller kan minnas att jag har använt. Så jag tar bort det för att frigöra mer utrymme.

Försöker starta filmen igen, men det tar nu tvärstopp.


"Error"
"Klicka här för mer info"

Klickar för mer info. Kommer till CDONs hemsida för att ställa en fråga till supporten och får inte alls mer info. Ingen felkod eller nå'nting. Letar runt på hemsidan. Kommer fram till att man, för att se video-on-demand på en PC behöver Silverlight (4 eller senare) ELLER Windows Media Player (11 eller senare). Har just tagit bort Silverlight 5, som sagt, men har ju WMP 12. Borde funka, men nej, det tycker inte den.

Försöker starta om programmet från CDON, men efter att jag tagit bort Silverlight vill det inte längre starta överhuvudtaget. Går in på CDON.com för att komma åt mina filmer. Är förstås utloggad, och har inte ännu ändrat mitt lösenord. Så jag går in på min hotmail (eller Outlook, som det numer heter) då jag inte kommer ihåg det nya lösenordet jag fick.

Och tror ni inte att det är FEL PÅ OUTLOOK helt plötsligt!

"Vi har problem med att komma åt e-posten. Du kanske inte kan visa alla dina e-postmeddelanden."

HUR STOR ÄR SANNOLIKHETEN?!?

Så jag har lyckats ta bort just det program jag tydligen behöver för att se filmen (trots att det inte står så)   för att frigöra utrymme så att jag skulle kunna ladda ner filmen istället, eftersom CDONs stream suger. Jag har också bytt lösenord på CDON, och enda sättet att få tag på det är genom att kolla min email, men Outlook har just precis nu, av alla djävla tidpunkter, problem med sina förbannade servrar.

Så jag kan inte komma åt mina sidor på CDON för att få tag på det jag behöver för att se filmen.


Helt sinnessjukt!

FÖRBANNADE DJÄVLA SKITKVÄLL!!!


Ps. Jag vet att jag brukar undvika svordomar på bloggen, men den här kvällen behövde några stycken. -.-