tisdag 29 januari 2013

2000-talets barn vs 80-talsteknologi

Haha, tänkte inte skriva så mycket men, tänkte i alla fall dela med mig av det här - klart sevärda 2½ minuter! :)


Nog för idag, och dags för sängen.

Ha're bra!

måndag 28 januari 2013

Tålamod

Det finns många olika saker man kan hitta på för att prova sitt tålamod. Ett ganska nytt sätt är att försöka kolla på ett youtubeklipp kvällstid numer - en del vägrar helt enkelt ladda, oavsett vilken upplösning man väljer (och andra funkar alldeles utmärkt i 1080p). Att ha 100Mbit hjälper ju föga om Youtube funkar sämre  ett gammalt 14.4k-modem (ironiskt nog kunde jag inte ens kolla upp det klippet jag just länkade till, men med lite tur funkar det bättre för er).

Youtube har blivit helt värdelöst, från och till. Kanske dags för Google att utnyttja några av de där miljarderna de fick i förtjänst förra året till att fixa till bandbredden på sina servrar..?


En annan sak som prövar tålamodet är att ringa till Tele 2s kundtjänst för att avsluta ett abbonnemang.

Fakturafrågor? Inga problem!
Teknisk support? Jodå, det kan de fixa!
Avsluta abbonnemang? HA!!
Ett enda stort "F*** YOU, THEN WE'LL MAKE YOU WAIT FOR IT!"

Förra gången jag ringde, ringde jag från den fasta (IP-)telefonen jag tänkte säga upp (eftersom månadskostnaden kommer öka från 0kr/mån för abbonnemanget till 69kr/mån, och mina räkningar ligger i snitt på 20-30kr per månad, och jag har ingen lust att betala det tredubbla från och med nästa månad). Står i kö bra jäkla länge. Provar för skojs skull att ringa samma nummer från mobilen men istället för att välja "Avsluta abbonnemang" valde jag "Fakturafrågor". *klick* "Hej, det är [nå'n tjej], hur kan jag hjälpa dig?"

Okeeeeej, så väljer man fakturafrågor kommer man fram på en gång, men avsluta abbonnemang - nope.
Idag ringde jag igen, för jag har bara fram till 15 februari på mig (och du tror väl inte att man kan avsluta abbonnemang på en söndag?!).

40 minuter!
FYRTIO LÅNGA MINUTER fick de mig att vänta innan jag kom fram. När jag påpekade att det var lite lustigt att det ska ta över en halvtimme för att komma fram när man vill avsluta sitt abbonnemang jämfört med de sisådär två sekunderna de tar att komma fram när man har fakturafrågor, fick jag inte ens ett svar, utan bara ett artigt "Kan jag ta ditt personnummer?" som om han hade FULL koll på hur jäkla lång tid det tar. Svin.


Så dagens ris går till Tele 2, för att de är riktigt fula när det gäller att avsluta sitt abbonnemang.


Nog för idag.

Ha're bra!

onsdag 23 januari 2013

Wuahahahaaaa, it's aliiiiive.... (Eller?)

Återupplivningsförsök nummer... hmm, jag tror inte det är tvåsiffrigt än..(?) Nåja, får väl se hur länge jag lyckas hålla den vid liv den här gången.

Har väl hunnit hända en del på snart två år, men istället för att titta tillbaka på det som varit, ska vi väl se framåt? Fast det där lät ju lite lätt motsägelsefullt, med tanke på att så gott som allting här är en redogörelse för saker som redan har hänt, så glöm det jag just skrev. Med andra ord, jag kommer se tillbaka på det som varit, men jag kommer inte dra upp allt som hänt de senaste två åren - jag brukar vara långranding nog ändå (utan att få mycket sag - kolla på raderna ovan!).


En sak som i alla fall har hänt är att jag numer jobber klart mycket mer centralt, och bara vardagar - nästan som ett normalt jobb, helt enkelt. Går förvisso upp 5:30 om mornarna, men det är i alla fall inte fullt så illa som det har varit många gånger tidigare, och jag får ju faktiskt vara ledig (!) på helgerna också. Och tänka sig, röda dagar (ni vet, så'na där såsom påskdagen, juldagen) och ja andra helgdagar såsom julafton och så vidare - de är på automatik lediga dagar!

Jag vet! Helt sjukt!

Hursomhelst trivs jag bättre på den här arbetsplatsen än jag gjort på något annat ställe jag varit på inom det här företaget. Trevliga kollegor, normala arbetstider (vilket leder till lediga kvällar - bonus!) och nära till jobbet (en halvtimme kommunalt). Visserligen mycket att göra om dagarna (dock inte just nu för stunden, om någon nu fick för sig att vara en lustigkurre och kommentera att jag inte borde ha tid att skriva just nu) men uppgifter jag trivs med. Riktikt trevligt, helt enkelt.


Mer att säga om det som varit (ni vet, det jag sa att jag inte skulle skriva något om, men jag ändrade mig visst)? Hmm, tja, kan väl också tillägga att jag inte längre har någon sambo att bråka om täcket med om nätterna, så mina fötter har nu ingen att gnälla på längre... (Förutom Steve som kan hitta på allehanda onskefulla ting.)

Näpp, blev inte så mycket sagt den här gången. Antagligen mer sarkasm och onödigt pladder att se fram emot i nästa inlägg.

Ha're bra!