söndag 31 maj 2009

Räkbåt?

Ja, om man nu ska blogga (och det ska man ju?) ska man väl också blogga om det man faktiskt varit med om. Närmast var det den så kallade "räkbåten" med påföljande utekväll/natt. Festkommitén på jobbet ansåg att "det var dags för mat, dryck och socialt umgänge med alla kollegor" (vilket i praktiken betyder högst hälften, eftersom folk jobbar i skift och det därför delades upp på två kvällar).

Resultatet blev hursomhelst att vi hamnade på en båt där man fick äta antingen tacos eller räkor. (Det var lika mycket tacos som det var räkor, så varför man kallade det "räkbåten" vet jag inte, men varför bry sig om petittesser.) Så innan dagen ankom fick man välja vad man skulle äta. "Räkor" innebar inte mycket mer än det lät: räkor (som man förstås själv får skala) och med det lite bröd, smör och majonäs. Tacos är gott och låter därmed som ett mer mättande alternativ... om man får mjuka skal; de hårda är fullständigt oätliga (alla som hävdar det motsatta har fel). Eftersom det bara var hårda skal på menyn och jag föredrar att låta maten gå igenom det kroppsliga systemet, och inte komma ut samma väg den kom in, valde jag räkor. Så medan de andra började äta sina tacos satt jag och skalade räkor tills jag tröttnade och hoppades att det skulle räcka för att göra mig mätt. (Det gjorde det naturligtvis inte, så jag snyltade på tacosen... ja, det vill säga allting utom själva tacoskalen, eftersom de som bekant är oätliga.)



Kvällen på båten fortflöt utan några speciella händelser, någon drink, folk som sprang ut till akten för att dra in lite giftig rök (med det uppenbarligen så begärliga nicotinet). Tyvärr hade jag inte med mig någon bättre kamera än den halvdanna som sitter i mobilen, men vi hade i alla fall fantastiskt fint väder, något som kanske syns på bilden.

Vid halv tolv var det åter dags att gå i land och av de cirka 30 personer från företaget som var med på båten var vi hela fyra stycken som ansåg att kvällen ännu var ung och drog oss vidare. Vi mötte sedan upp två av deras väninnor, så där satt man se'n med fem tjejer.

Men så skulle det inte förbli alltför länge, eftersom de tappra tre som var med på båten inte långt senare ansåg att kvällen inte längre var så ung. Så blev vi bara tre. Men vi hade kul ändå och dansade och drack om vartannat tills det var stängning. Vi ansåg ändå inte att kvällen var helt slut, utan fortsatte till nästa ställe som inte stängde förrän fem. Vi valde dock att avvika en halvtimme tidigare, då vi nog fick anse att det kanske var dags att bege sig av hemåt.

Vi skulle alla tre åt olika håll: två med tunnelbana och en med pendeltåg. Pendeltåget skulle inte gå förrän drygt en halvtimme senare, och eftersom jag är som jag är, kunde jag ju inte sitta kvar på mitt tunnelbanetåg utan hoppade av det vid centralen för att hålla henne sällskap. Det blev ett McDonald's-besök, men de stängde vid fem så vi hann bara in och beställa och se'n fick vi sitta ute på en trappa och äta. Därefter skyndade vi iväg till hennes pendeltåg som snart skulle gå. Jag följde henne till spärrarna, där vi gick skiljda vägar och jag stressade tillbaka för att hinna med min tunnelbana. (Såhär i efterhand förbannar jag mig själv för att jag inte följde med henne upp så att jag kunde se att hon faktiskt hann med tåget - för det gjorde hon inte - men det är inte min sak att berätta mer om den saken, så det låter jag förbli osagt.)

Men allt som allt hade jag en mycket trevlig kväll/natt och hoppas att det blir fler liknande tillställningar.

Så blev det...

Så blev det så till slut i alla fall. Ännu en blogg har skapats.

Varför?
Tja, varför inte? Har väl inte mycket mer intressant att säga än alla andra bloggare, men man ska ju göra det idag - blogga. Inte för att jag direkt är känd för att haka på alla jäkla trender som finns (kan inte tänka mig nå't mer fånigt än Twitting, till exempel - skaffa ett liv folk!) men ännu en (onödig?) blogg kan väl inte skada..


Men det är väl här jag ska vara positiv! Det är ju här jag ska få alla att förstå vilken otroligt intressant människa jag är, och att just min blogg måste vara sensationellt bra och rolig och så vidare. Men ni får nog ha lite tålamod. Alla tjusiga funktioner kommer nog komma lite efterhand; har ju precis börjat, så vet inte riktigt hur allting fungerar än. Det här är bara ett första utkast. Min lekstuga för att se om det här var något för mig, eller bara ett resultat av påtryckningar av andra som tycker att jag borde börja blogga. (Ja, det var det väl till viss del; i alla fall att det kom just nu, men jag har faktiskt funderat på det rätt länge.)

Nåja, nu tänkte jag prova att spara den här och se vad som händer och vad man se'n har för redigeringsmöjligheter, lägga till en räknare (man ska visst ha det), se om man kan göra nå't kul av layouten och så vidare...