fredag 13 september 2013

Genomskådad

Ja, dig gick det ju inte att lura, direkt!
Jag hade trott att du kanske eventuellt skulle ha kunnat ana att det var jag, men inte att du skulle gissa det rakt ut sådär. Blev lite lätt chockad över din snabba och pricksäkra slutledningsförmåga och att du direkt ställde mig mot väggen (tacksamt nog via mail så att jag fick lite betänketid innan jag bestämde mig för hur jag skulle bemöta det). Klart att jag skulle kunna ha blånekat (och gjort det trovärdigt dessutom) men när du så snabbt och lätt hade listat ut vem det var, såg jag ingen egentlig orsak att inte säga som det var.

Men var det så uppenbart?

Hoppas att det inte känns skumt nästa gång man ses, bara... :)

Trevlig helg!

onsdag 11 september 2013

Utökning

Vid det här laget bara halvt oväntat har jag utökat mina veckliga (finns det ord som "dagliga" och "årliga" så tänker jag använda "veckliga" också - verkar logiskt) aktiviteter från minst tre till att nu vara minst fyra. Minst två avsatta för träning, och se'n onsdagar och söndagar på SA. Förhoppningen är att jag även slänger in ett konditionsträningspass nå'nstans under helgen också. Får se hur duktig jag orkar vara.

Jag är för övrigt fortfarande rätt chockad över att jag nu går på SA överhuvudtaget. :)

Näpp, dags att sova!

Ha're bra!

lördag 7 september 2013

Spotify

Skaffade ett Spotify-account häromda'n. Jag vet, jag har inte haft något, och inte heller känt nå't större behov av det, eftersom jag har MP3 i mobilen, och sitter man hemma och bara vill höra en viss låt man saknar (MP3 eller video) är det ju bara att leta upp på Youtube, som ju faktiskt håller sjukt bra ljudkvalité idag (förutsatt att uppladdaren har haft vettiga grejer från början).

Hursomhelst så finns det ju ändå fördelar med Spotify, såsom andras spellistor, så jag laddade ner till datorn och skapade ett gratiskonto. Lyssnade på en del låtar från spellistorna från SA. Märkte inte av några problem egentligen. Se'n letade jag upp "My Heart Is Broken" med Evanescence (eftersom jag inte hade den som MP3 då, utan bara videon nerladdad i 1080p från Youtube - har se'n dess i Sony Movie Studio också plockat ut ljudet till MP3 för att kunna spela upp i Winamp).

Hursomhelst lyssnade ett tag och tyckte att det först och främst lät lite annorlunda (det var också en något längre version), men framför allt lät det fel; det lät dåligt! Drog igång videon från datorn och insåg vilken enorm skillnad det var i ljudkvalité!

Nu är jag förvisso inte någon fullfjädrad audiofil; datorn har inte ens något dedikerat ljudkort, utan kör på det THX-klassade moderkortets inbyggda ljudkort. Datorhögtalarna är inte heller i toppklass, men är ändå ett THX-klassat 2.1-system som låg på runt 1500 spänn när jag köpte det (tror jag), och man kan dra upp tillräckligt med volym för att bjuda grannarna på lite musik utan distorsion.

Så nej, inte ett perfekt system för att döma kvalité, men klart tillräckligt för att jag ska kunna konstatera att ljudet från icke-premium Spotify rentutsagt suger!

Tydligen måste man skaffa Premium för 99kr/mån för att kunna kryssa i "High Quality" streaming. Jag kollade runt lite och hittade att standardljudet påstods vara 160kbps och med Premium skulle det gå uppåt 320kbps, men det tror jag inte det minsta på - det lät snarare som 64kbps. Låten jag jämförde med hade jag i 192kbps, och det är en sjukt stor skillnad (Youtube har riktigt bra ljudkvalité idag).

Så inte nog med att man ska se och höra reklam, utan man får dessutom helt värdelöst ljud om man inte betalar hundra spänn i månaden. Funderar på att prova min gratis Premium-månad för att se om det blir nå'n skillnad, men tvivlar på att det är värt det. Visst, man skulle kunna använda mobilen också då, men även där förväntar jag mig rätt bra kvalité (kör ju inte direkt med de medföljande lurarna man fick med mobilen).

Nåja, gratis är gratis, så får väl prova och se vad man får, innan jag klagar vidare. Fortsättning följer...


(Hmm, jag har lite svårt att hålla ner längden på mina inlägg... ;)

Ha're bra!
 

söndag 1 september 2013

Nere

Vet inte riktigt vad som hände.

Istället för att gå och lägga mig satt jag kvar vid datorn. Hade helt enkelt ingen lust att gå och lägga mig. Satt och kolla lite på Facebook istället.

Helt plötsligt kom en spontan nedstämdhet. Eventuellt kan det ha nå't med dig att göra. Drog på Evanescence och satt och tittade på bilder på dig. Kände någon slags saknad.

Evanescence är inte bra att lyssna på när man är nedstämd - det blir bara värre. Men det är svårt att låta bli, ungefär som att det är svårt att låta bli att peta på ett blåmärke; det gör mer ont när man trycker, men man gör det ändå.

Men det onda av att peta på ett blåmärke försvinner när man slutar peta. De mörka känslorna man gräver ner sig i med Evanscence ligger kvar betydligt längre.


Borde ha gått och lagt mig istället för att ha suttit kvar...