fredag 12 juli 2013

Oskarpt

Alltså, vad är som är så svårt med att ta en vettig bild med en kamera idag? Min mobiltelefon för tre år sedan tog klart bättre bilder än de flesta jag ser på Facebook. Och min kompaktkamera från 2004 tog MYCKET bättre bilder än de flesta man ser på FB. Skäms inte folk? Har de dålig syn? Eller gör de avsiktligt bilderna så dåliga för att Facebook inte ska äga en massa bra bilder?

Jag kan förstå att en mobilbild i taskigt ljus kan bli lite suddig och kornig. Jag kan till och med ha en viss förståelse för att en kamerabild kan bli lite lätt småsuddig i dåligt ljus.

Men folk försöker ju fan inte ens! Släng in skiten i ett bildredigeringsprogram och dra upp skärpan och kontrasten lite, så ser det inte ut som om det var dimma inne på restaurangen. Man behöver inte vara fototokig för att dra lite lätt i ett reglage i ett bildbehandlingsprogram, och det behöver inte vara tokdyrt heller.

Och alla värdelösa utomhusbilder? Kanske inte riktigt lika suddiga, men istället är de grådaskiga och typ "dimmiga". Vilken mobil eller kamera som helst kan idag dra upp kontrasten för att motverka det, direkt i efterbehandling i kameran/telefonen.

Det är inte svårt!
Skärp er! Vi är inne på 2010-talet nu, så ni har ingen orsak att vara så värdelösa! Kanske behöver man en skarpare hjärna för att få en skarpare bild, vad vet jag?


Nåja, nog med gnäll för idag. Får ju semester klockan tre idag ju! :)

torsdag 4 juli 2013

Bakgrundsbild

Ja, jag har märkt att jag inte längre har någon. Får ta och se till att fixa till det vid tillfälle...

Kram

Det är antagligen inte mer än ditt sätt att vara, men om du säger sådär gulliga saker får jag bara en så stark lust att krama om dig. Skulle det vara okej?